Wat is het?
Coach loopbaan Breda draait om coaching: een hedendaags, populair begrip dat veel wordt toegepast in diverse organisaties wereldwijd. Wat houdt het nu precies in? Coaching is een proces waarbij een individu of organisatie ondersteuning vraagt bij het oplossen van een bepaald probleem of het bereiken van een specifiek doel. Het is een methode waarbij er begeleiding wordt aangeboden bij het construeren van een actieplan, waardoor het doel behaald kan worden.

Proces
Het coachingsproces kan opgedeeld worden in zes duidelijke stappen.
Samen met de coach van coach loopbaan Breda wordt het volgende traject afgelegd:

1. De gewenste uitkomsten worden vastgesteld.
Wat wil je precies bereiken?
2. Specifieke doelen worden geïdentificeerd.
Op wat voor manier wil je dit bereiken?
3. Motivatie wordt verhoogd door individuele kwaliteiten en effectiviteit te specificeren.
Wat zijn mijn pluspunten?
4. Hulpbronnen worden vastgesteld en specifieke actieplannen worden opgesteld.
Wat zijn de stappen om mijn doelen bereiken?
5. Vooruitgang wordt gecontroleerd en geëvalueerd aan de hand van de realisatie van de vooraf opgestelde doelen. Zijn de opgestelde doelen behaald?
6. De actieplannen worden aangepast op de ontvangen feedback.
Hoe ga ik datgene wat ik heb geleerd vertalen naar toekomstige situaties?

Effectiviteit
Het blijkt dat een coachsessie een effectieve en veelzijdige methode is om gedrag te veranderen en/of bepaalde doelen te bereiken. De effectiviteit van coaching wordt vooral gerealiseerd door de diversiteit aan soorten waarin het voorkomt. Het is hierdoor makkelijk toepasbaar in verschillende contexten en is er voor ieder individu of iedere organisatie wel een goede aansluiting bij een bepaalde methode.

Coach loopbaan Breda en jij
Met behulp van coach loopbaan Breda kan er op een rijtje worden gezet wat de wensen of lasten voor jou of jouw organisatie zijn. Hierbij krijg je steun en begeleiding bij het uitbouwen van kwaliteiten en het doorbreken van niet-effectieve gedragspatronen. Een coach daagt je uit en zal je tegelijkertijd ondersteunen bij het realiseren van jouw doelen.

Heb je interesse in de begeleiding van coach loopbaan Breda?
Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches.